Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ODBOJKA

OK „LINGA“ prve u Apatinu


OSIJEK - Centar Apatina i trg Nikole Tesle bili su u subotu, 30. svibnja, središte odbojkaških natjecanja za više od 1300 djevojčica i dječaka uzrasta od 8 do 15 godina.

Na turniru Street volley Apatin 2015 su sudjelovala 44 kluba iz raznih krajeva Srbije  i Hrvatske koji su doveli ukupno 263 ekipe. Na 15 odbojkaških terena odigrano je više od 300 utakmica. Turnir je trajao od 11 do 22 sata. U svim kategorijama prve tri ekipe  dobile su medalje, diplome i pehare. Birane su najbolje igračice i igrači turnira i najbolji po pozicijama. Turnir su bez zamjerke odsudili suci iz Subotičke sudačke organizacije i Južne Bačke.

U fantastičnoj konkurenciji,igrajući protiv odličnih ekipa Vojvodine i Srbije, Linigina generacija 2001. godišta je bez poraza odigrala sjajan turnir i potvrdila se kao izuzeto kvalitetna generacija, sa kojom se jako puno, jako dobro i kontinuirano radi, te je osvojila zlatnu medalju. Najboljom igračicom turnira u kategoriji 2001. godište  zasluženo je proglašena  igračica OK „Linga“ Mika Grbavica, reprezentativka Hrvatske za mlađe kadetkinje.

Ok „Linga“ sudjelovala je u turniru sa svojiih 8 ekipa. Godište 2002. je izgubilo u samom finalu skupine, a pošto se cijeli turnir igrao po sistemu ispadanja, upravo ta im je utakmica bila i završetak natjecanja. Ostale ekipe odigrale su odlično, konkurencija je bila jako jaka i dobra, a sudjelovanjem na turnirima ovakovog tipa, djeca puno uče i ubrzano napreduju, te također povećavaju interes za treniranje i odbojku.
 
Tekst: M. Grbavica

 Najnovije