Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA-ŽITO

Luka Zdravčević postavio novi mlađekadetski državni rekord na 400m!


OSIJEK - Na dva atletska događanja ove subote, 30. svibnja 2015. godine, još jednom su atletičari AK Slavonija-Žito dokazali svoju kvalitetu.

Atletski miting “Slavonski Brod 2015. održan je 30. svibnja u Slavonskom Brodu u suorganizaciji atletskih klubova Marsonia i Slavonija-Žito.

Za fantastičnu vijest pobrinuo se naš mladi atletičar Luka Zdravčević. On je u utrci na 400m (visoki start) postigao rezultat 56,36 što je novi državni rekord u konkurenciji mlađih kadeta! Uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir činjenica da mu je ovo bila prva utrka na 400m!

Ivan Horvat nastupio je 30. svibnja na Kupu europskih klupskih prvaka (skupina B) koji se održao u Dubnici nad Váhom, u Slovačkoj. Naime, naš je klub “posudio” Ivana ekipi Radničkog iz Kragujevca budući da propozicije natjecanja dopuštaju da za klubove sudionike nastupi određeni broj atletičara iz drugih klubova.

Horvat je osvojio prvo mjesto s preskočenih 5,40m i tako pomogao Radničkom da zauzme ukupno treće mjesto u konkurenciji deset klubova.

Izvor: AK Slavonija-Žito

 Najnovije