Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA-ŽITO

Valentić i Horvat ne padaju nisko


OSIJEK - Osječki skakači s motkom Ivan Horvat i Elija Valentić postigli su fantastične uspjehe na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke održanom 25. i 26. srpnja u Varaždinu.

Ivan Horvat je ostvario pobjedu preskočivši 5,65m što je visina novog državnog rekorda! Time je za 3cm popravio “svoj” državni rekord koji je postigao prije dvije godine u Kopru (5,62m).

Ovaj rezultat je ujedno i norma za Svjetsko atletsko prvenstvo u Pekingu (22.-30.08.) tako da će Ivan krajem kolovoza nastupati uz bok najboljim svjetskim atletičarima!

A da je Osijek rasadnik motkaških talenata potvrdila je pobjednica u ženskoj konkurenciji Elija Valentić. Iako je tek mlađa juniorka, Elija je skokom od 3,60m postala seniorskom prvakinjom Hrvatske! Pri tome je osobni rekord popravila za čak 40cm.

Osim dva zlata u skoku s motkom, na natjecanju je osvojena još jedna medalja. Juniorka Sara Aščić u visu je preskočila 1,65m i drugu godinu zaredom osvojila drugo mjesto među seniorkama.

Na prvenstvu su nastupila još četvorica naših atletičara. Alen Čokić je bio četvrti na 3000m zapreke (10:14,10) kao i Davor Kuna u bacanju koplja (56,24m). Dario Prekl koji je nedavno nastupio na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore zauzeo je 6. mjesto u skoku s motkom (4,40m) dok se Vedran Kovačić plasirao na sedmo mjesto u utrci na 1500m (4:20,49).

Izvor: AK Slavonija ŽitoNajnovije