Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA ŽITO

Sara Aščić dvoranska juniorska prvakinja Hrvatske u skoku u vis


OSIJEK - Desetero članova Slavonije nastupilo je na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke održanom 13. veljače u Rijeci. U Osijek su se vratili s četiri medalje – po jednom zlatnom i srebrnom te dvije brončane.

Nakon što je prošlog vikenda bila druga na mlađeseniorskom prvenstvu, skakačica u vis Sara Aščić u svoju je kolekciju medalja dodala i juniorsko zlato. Naslov prvakinje Hrvatske osvojila je skokom od 1,73m.

Dario Prekl okitio se još jednom srebrnom medaljom u skoku s motkom (4,80m) nakon mlađeseniorskog srebra prije tjedan dana. Ivan Paravac je bio peti (4,00m), braća Atila i Sven Salaj podijelili su šesto mjesto (3,80m) dok je Borna Cik bio osmi (3,80m).

U istoj disciplini kod juniorki, Elija Valentić je osvojila broncu (3,40m) dok je Nikolina Užnik bila peta (3,20m). Na treću stepenicu postolja popela se i Dorotea Šešum s istrčanih 9,65 na 60m prepone. Vrlo blizu medalje bio je Dino Kalkan na 60m prepone. Postavio je novi osobni rekord (8,62) i zauzeo četvrto mjesto.

Izvor: AK Slavonija-ŽitoNajnovije