zatvori oglas

TAEKWONDO

Pregršt medalja za Taekwondo klub Osijek


OSIJEK - U subotu 13.02.2016. u športskoj dvorani „Brod“ u Slavonskom Brodu održano je Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondo-u. Na turniru je bilo prisutno 100 natjecatelja iz 9 klubova iz Slavonije i Baranje. Na turniru je bio prisutan i taekwondo klub Osijek sa svojih 20 natjecatelja.
 
U konkurenciji mlađih kadetkinja natjecala se: Martina Ursa (-43kg) i osvojila je zlatnu medalju. Od mlađih kadeta na natjecanju nastupaju Robin Lujić (-33kg), Dino Bakunić (-43kg) i Bruno Bogdan (+51kg). Zlatnu medalju odnosi Dino Bakunić, srebrnu Bruno Bogdan, kojem je ovo bio prvi nastup za klub, a brončanu medalju osvaja Robin Lujić. Ovi rezultati donose klubu plasman na drugo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

U konkurenciji kadetkinja nastupila je: Ena Jelošek (-41kg),  i osvojila je srebrnu medalju izgubivši u finalu na zlatni bod. U kadetskoj konkurenciji nastupaju Marko Šimon, Filip Zahirović (oba -37kg) i Franko Pollak (-45kg).Zlatne medalje osvajaju Filip Zahirović i Franko Pollak, dok srebrnu medalju osvaja Marko Šimon. Ovi rezultati donose klubu plasman na treće mjesto u konkurenciji kadeta i kadetkinja.

U konkurenciji juniorki nastupaju Hana Marković i Lucija Bede (-52kg), Rea Bede i Laura Zahirović (obje -59kg), te Petra Štrbik (-68kg). Zlatne medalje osvajaju Hana Marković  i Laura Zahirović. Srebrnu medalju osvaja Rea Bede, a brončane Lucija Bede i Petra Štrbik. U juniorskoj konkurenciji nastupaju Denis Bakunić (-55kg), Filip Jelošek (-59kg), Matej Volarević i Dominik Lovaković (oba -78kg). Zlatnu medalju osvajaju Denis Bakunić i Filip Jelošek, srebrnu medalju osvaja Dominik Lovaković, a brončanu Matej Volarević. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji juniora i juniorki.

Na turniru je još nastupilo i dvoje seniora i to Andrea Begić (-57kg) i Toni Grcić (+87kg) i obadvoje osvajaju srebrne medalje.

Na kraju turnira taekwondo klub Osijek poslije osvojenih 8 zlatnih, 7 srebrnih i 4 brončane medalje i 97 bodova, osvaja ekipno 2. mjesto iza brojčano jačeg vinkovačkog Sajnamija s 108 bodova, a ispred Ogrca iz Novske 52 boda.
Na turniru su nastupili i predstavnici taekwondo kluba Kneževi Vinogradi sa svojih 3 boraca:
- u mlađim kadetima nastupa Martin Čapo (-33kg) i nažalost ostaje bez medalje.
- u kategoriji kadetkinja -51kg nastupa Barbara Marinović i osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju.
- u seniorskim teškašima u +87kg  nastupa Antonio Marinović koji osvaja brončanu medalju.

Tekst: D. ZahirovićNajnovije