Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DK SLAVONIJA

Tea Šojat postavila nove rekorde


OSIJEK - U subotu, 19. ožujka 2016.godine, članovi Dizačkog kluba Metalac iz Zagreba organizirali su turnir – Otvoreno prvenstvo Zagreba u dizanju utega.

Natjecanje se održalo u klupskoj teretani zagrebačkog Doma sportova gdje je nastupila i natjecateljica Dizačkog kluba Slavonija iz Osijeka, Tea Šojat. Tea je sa tjelesnom težinom od samo 59 kilograma nastupila u kategoriji do 63 kilograma i postigla zapanjujuće rezultate postavivši šest novih rekorda u trzaju, izbačaju i biatlonu. Od ukupno šest pokušaja, četiri su bila uspješna i sasvim dovoljna za najveći Sinclair ikada postignut u ženskom dizanju utega u Hrvatskoj (244,74 boda). U disciplini trzaja, Tea je najviše napravila 80 kg, dok je u disciplini izbačaja dosegla visokih 96 kg, što u biatlonu iznosi 176 kg.

Tea je također hrvatska reprezentativka koja će u travnju nastupiti na Europskom prvenstvu u Norveškoj tako da je ovo bio odličan kontrolni trening gdje je uistinu pokazala svoj talent i snažan natjecateljski duh. Želimo joj svu sreću u Norveškoj i na svim daljnjim natjecanjima.

Izvor: DK SlavonijaNajnovije