Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Počele prijave za Erste Plavu ligu 2016


OSIJEK - Ovogodišnje natjecanje starta 27. travnja kvalifikacijama u Osijeku, a završava 6. rujna, finalom u sklopu Hanžekovićevog memorijala u Zagrebu.

Svi koji se prijave on-line sudjeluju u nagradnoj igri!

Ovogodišnja Erste Plava liga donosi nam i neke novosti. U satnicu natjecanja su, tako, dodane dvije nove discipline, pa će učenice i učenici trećih razreda sada bacati i vortex, a oni iz šestih razreda skakati u dalj. Od ove godine biramo i najbolju školu u svakom gradu odnosno regiji, a glavni kriterij bit će broj prijavljenih natjecatelja iz svake škole.

Novost je i Klub roditelja i navijača u kojemu je članstvo besplatno, a svaki uključeni roditelj može besplatno učlaniti dijete u Klub natjecatelja AK Pro Sport. Članstvo u klubu donosi pogodnosti i popuste sponzora Erste Plave lige, besplatne ulaznice za sportska natjecanja i niz drugih edukativnih sadržaja i pogodnosti.
 
Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već četvrtu godinu zaredom organizira Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima. U prve tri godine na natjecanjima u sedam najvećih hrvatskih gradova nastupilo je više od 12.000 učenika.

Ambasadori natjecanja su najbolje hrvatske atletičarke i atletičari - Blanka Vlašić, Sandra Perković, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić i Ivan Horvat te ponajbolji hrvatski gimnastičar Marijo Možnik.

Izvor: AK Pro SportNajnovije