Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TAEKWONDO

Taekwondo - Bistra Open 2016.


OSIJEK - 17.04.2016. U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je Bistra Open 2016. u organizaciji taekwondo kluba Bistra koji je ujedno bio i prvi kriterijski turnir za juniorsku reprezentaciju za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u 11 mjesecu.

Na turniru se okupilo oko 670 natjecatelja iz 74 kluba iz 6 zemalja. Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje sudjelovali su borci iz Mađarske, BiH, Njemačke, Slovenije i Slovačke. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

 Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 7 natjecatelja: u kategoriji kadeta nastupio je Marko Šimon (-37 kg), a u juniorskoj kategoriji Denis Bakunić (-55kg), Filip Jelošek (-59kg), Hana Marković (-52kg), Mateja Šuvak (-55kg), Rea Bede i Laura Zahirović (obje -59kg).

U kategoriji kadeta Marko Šimon  u prvom kolu gubi od Toni Dujića iz Rugvice i kasnijeg osvajača srebrne medalje rezultatom 10:5 i time završava nastup na turniru.  U prvom kolu na izbornom turniru nažalost gubi i Denis Bakunić od predstavnika slovenskog KBK-a 14:2, te Hana Marković od predstavnice Zadra, Karle Klasić, 8:2. Treba napomenuti da je Hana cijelu borbu dobro parirala Zadranki, čak i vodila 3:2 i onda pred kraj treće runde, dogodio se pad koncentracije, što je Zadranka i iskoristila i dva puta pogodila Hanu u glavu što joj donosi po tri boda za svaki pogodak.

U borbi za medalju i reprezentativne bodove, nakon uvjerljive pobjede u prvom kolu nad Klarom Gudec 15:3,  gubi Mateja Šuvak od izrazito visoke i neugodne predstavnice splitskog Marjana Lucije Domić 6:1 i tako ostaje na korak do prvih bodova. Ista sreća ili bolje rečeno nesreća prati i dvije predstavnice u kategoriji -59kg. Rea Bede prvu borbu pobjeđuje Dinu Petrak iz Novog Zagreba na zlatni bod nakon rezultata 4:4 u regularnom dijelu, a u borbi za medalju gubi od Ane Taslak iz zagrebačkog Jastreba koja je i kasnija pobjednica turnira.

Laura Zahirović pobjeđuje Leu Majetić iz Zagrebačke taekwondo škole 3:1, a onda gubi u borbi za medalju od Lee Leljak iz bjelovarske Omege tijesnih 5:4. Junior Filip Jelošek uvjerljivo pobjeđuje svoje protivnike do finala. Prvo je ceh platio Antonio Cvetković iz Velike Gorice 9:1, pa potom Martin Putak iz zagrebačke Contre 10:3. U Finalu Jelošek nažalost gubi od predstavnika zagrebačkog Elite-a Lovre Mavrlje 8:3 i tako se mora zadovoljiti srebrnom medaljom i osvojena 4 boda za reprezentativni status.

Sljedeći izborni turnir za juniorsku reprezentaciju je za dva tjedna u Novskoj 30.04.2016. pod nazivom Bljesak 1995., a treći i završni turnir  je juniorsko prvenstvo Hrvatske u Zagrebu 28.05.2016.

Tekst: Damit ZahirovićNajnovije