Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA-ŽITO

Kvalifikacije Erste Plave Lige 2016.


OSIJEK - U srijedu, 27. travnja 2016. godine na stadionu Gradski vrt u Osijeku, s početkom u 12 sati, održat će se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj pod nazivom Erste plava liga.

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek četvrtu je godinu zaredom organizator  kvalifikacija te suorganizator Erste Plave lige, jedinstvenog dječjeg atletskog natjecanja namijenjeno svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj.

Samo prošle sezone, na osječkim kvalifikacijama nastupilo je čak 1.010 učenica i učenika osnovnih škola, čime je Osijek postao rekorder među svim gradovima u kojima se održavaju kvalifikacije.

Cilj nam je da Erste Plava Liga u našoj Regiji i dalje bude najmasovnija u Hrvatskoj te da grad Osijek po tome ostane prepoznatljiv, te nam je želja da i ove godine okupimo preko 1000 djece.

Treneri AK Slavonija-Žito su u obilasku svih osnovnih škola na području Osijeka i okolice te u suradnji s ravnateljima i profesorima TZK-a pozivaju djecu na sudjelovanje na ovom velikom natjecanju.

Izvor: AK Slavonija-ŽitoNajnovije