Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANOST

Kotrljaneri kotrljaju dalje


OSIJEK - Udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri„ u partnerstvu s NCLC KUNA iz Osijeka organiziraju humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom „Biciklima za Bubamaru„.

Riječ je o 7. po redu vožnji biciklima za pomoć djeci i odraslima s posebnim potrebama, koje se realiziraju uz pomoć lokalne zajednice, sponzora i prijatelja. Humanitarna akcija 'Biciklima za Bubamaru' održat će se 15. svibanj za Udrugu osoba sa invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca. Sredstva prikupljena od uplate kotizacija i donacije sponzora namjenjena su za kupnju još jednog stacionarnog bicikla.

Udruzi Bubamara već je ranije doniran jedan takav bicikl, no zbog uistinu velikog broja članova Udruge, jedan bicikl se u postupku rehabilitacije i terapijskog rada s djecom pokazao nedovoljan. Osim spomenute donacije, u svakom od mjesta kroz koje prolazi biciklistička kolona tradicionalno se, uz pomoć i odabir lokalne zajednice, poklanja brdski bicikl s pripadajućom opremom djetetu iz obitelji u potrebi. Treći događaj u okviru ove humanitarne akcije je predaja bicikala Dječjem domu Sv. Ana, Vinkovci, koji su kupljeni u sklopu tradicionalne Lions akcije „Moj prvi bicikl“.

Više od 200 biciklista Slavonije i Baranje, te njihovi gosti iz Hrvatske i susjednih država, organizirano će u koloni voziti na relaciji Osijek – Ernestinovo – Markušica – Vinkovci – Tordinci – Tenja – Osijek. Riječ je o rekreativnoj vožnji prosječne brzine 19­20km/s u dužini od 88 km. Okupljanje biciklista predviđeno je u 8:00 sati ujutro na Trgu A. Starčevića u Osijeku, gdje će biti izlagači neobičnih bicikala koji će omogućiti probne vožnje, zatim:

­ ODJEL PREVENCIJE PU OSJEČKO­BARANJSKE – natjecanja i dodatni sadržaji
­ PROTEA SPORT ­ izložba novih bicikala i test vožnje
­ WEEKEND WARRIORS ­ provjera ispravnosti bicikala sudionika i građana
­ PANNONIAN CHALLENGE ­ Najava Pannoniana 2016

Prijave i uplate kotizacija mogu se izvršiti najkasnije do 13. svibnja na LINKU

Osim humanitarnog karaktera biciklijada ima edukativni karakter, jer se u projektu promovira biciklizam kao zdrav način života, te sigurnost prometa na cestama u suradnji s Prometnom policijom.

Izvor: URB Kotrljaneri
 Najnovije