Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TAEKWONDO

Odličan rezultat za TK Osijek


OSIJEK - Proteklog vikenda održan je 15. Gacka open u Otočcu na kojem je nastupilo 291 natjecatelja iz 38 kluba. Na ovom turniru svoje vještine su mogli odmjeriti mlađi kadeti, kadeti i juniori iz najjačih klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na svečanosti otvaranja turnira članici taekwondo kluba „Osijek“ Ani Jerković iz Osijeka koja je rođena sa pola srca, ali usprkos zdravstvenim problemima položila je za crni pojas, dodijeljen je prigodni poklon koji je napravio i poklonio Zvonimir Jergović u ime domaćina , a u ime Ane Jerković poklon je primio njezin trener Damir Zahirović.

Taekwondo klub Osijek nastupio je s 3 natjecateljice u juniorskoj konkurenciji Hanom Marković (-52kg), Laurom Zahirović (-59kg) i Petrom Štrbik (-68kg).

Juniorka Hana Marković osvaja srebrnu medalju pobjedom u polufinalu protiv Antonele Abramović iz Otoka 12:10, no nažalost na kraju te borbe zadobiva udarac u šaku, gdje joj stradava prstenjak desne ruke i u razgovoru s liječnikom natjecanja trener Damir Zahirović odlučuje predati finalnu borbu.

Petra Štrbik osvaja srebrnu medalju izgubivši u finalu od predstavnice Zadra Glorije Bojo, a Laura Zahirović osvaja zlatnu medalju pobijedivši u finalu uvjerljivo predstavnicu Ogulina Anu Kučinić 26:0. Ovi rezultati donose taekwondo klubu Osijek plasman na drugo mjesto u konkurenciji juniorki iza taekwondo kluba Zadar.

Tekst: D. ZahirovićNajnovije