Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KOTRLJANERI

Međunarodna vožnja biciklima


OSIJEK - Za Kotrljanere treća, a za VeloArt iz Sombora druga po redu međunarodna vožnja biciklima kroz tri države održana je prošlog vikenda.

Više od 20 članova Udruge za rekreativni biciklizam Kotrljaneri i njihovi prijatelji krenuli su u nedjelju 29. svibnja u jutarnjim satima iz Osijeka put Kneževih Vinograda i Batine, preko Dunava do vikend naselja Baračka, nedaleko Bezdana gdje su se zaustavili u 'Pikec' čardi, najsjevernijoj čardi smještenoj na malom poluotoku kojeg okružuje Dunav i njegov rukavac. Biciklistima iz Hrvatske pridružili su se biciklisti iz Bača, Gianni Cycling projekta, biciklističkog kluba Sombor i udruženja građana VeloArt iz Sobora s kojim je URB Kotrljaneri u travnju ove godine potpisala Sporazuma o prekograničnoj suradnji.

Nakon kraćeg odmora krenuli su dalje uz Dunav sve do trajekta koji ih je prevezao u Mohač. Uslijedio je kraći put od petnaestak kilometara do Udvara i graničnog prijelaza, a nakon ulaska u Hrvatsku biciklisti su se razdvojili, jedni prema Osijeku, a drugi preko Topolja, Draža i Bezdana prema Somboru. Ovi ljubitelji biciklizma i druženja odpedalirali su 150 kilometara kroz Hrvatske, Srbiju i Mađarsku, te su se usprkos suncu koje ih je grijalo cijelim putem, kući vratili prepuni pozitivnih dojmova.

"Kada neformalna vožnja okupi 50-ak biciklista onda je to velika stvar i dobar pokazatelj da ima nešto više od puke vožnje biciklima, a to je pravo i iskreno druženje. Dokaz je to da za dobro društvo i pozitivnu priču, granice ne postoje." s ponosom je nakon vožnje istaknuo predsjednik udruženja VeloArt iz Sombora, Milan Obradović.

"Ponosan sam što je sve više zaljubljenika u biciklizam, naša nastojanja da kroz humanitarne biciklijade i neformalna druženja bicikliranje približimo što već broju ljudi polako pokazuje rezultate. Za vožnju dužih ruta svakako treba dobra psihofizička priprema, ali rekreativni biciklizam nije naporan i kada se ispreplete s veselim druženjem i poznanstvima, tada postaje pravi užitak." ističe predsjednik URB Kotrljaneri, Darko Marschhauser i najavljuje nove zanimljive vožnje koje svi zainteresirani mogu pratiti putem njihove Facebook stranice.

Izvor: URB KotrljaneriNajnovije