zatvori oglas

KOŠARKA

Basket tour u Osijeku


OSIJEK - Veliko nam je zadovoljstvo najaviti tradicionalni BASKET TOUR koji će se 15. lipnja održati u Osijeku, i to na Trgu Ante Starčevića.

U sezoni 2016 BASKET TOUR će se održati u 16 hrvatskih gradova, a Masters najboljih ekipa biti će 30. srpnja u Rijeci. Pobjednik iz Rijeke predstavljati će nas i ove godine na FIBA WORLD TOURU i to u mađarskom Debrecenu.

Turnir u Osijeku igrati će se u četiri kategorije (U13, U15, U18, SENIORI), a ekipe se mogu besplatno prijaviti i saznati sve informacije na stranici www.basket-tour.com. Sustav natjecanja je ove godine promjenjen tako da će se na Masters kvalificirati svi pobjednici sa 15 kvalifikacijskih turnira (u kategoriji seniora), za razliku od prijašnjih godina kada su se skupljali bodovi po turnirima u regijama. Dinamično i zanimljivo 3x3 natjecanje biti će dopunjeno atraktivnim natjecanjima za igrače (natjecanje u tricama, natjecanje u zakucavanjima), nagradnom igrom za publiku te nastupima najboljih hrvatskih breakdancera, a za dobru atmosferu brinuti će naši voditelji.

Kako je FIBA odredila da će 3x3 projekt biti glavni pokretač promocije košarke u svijetu te bi trebao postati olimpijski sport primjetna je njegova velika ekspanzija u proteklim godinama. Svakako treba istaknuti i da je Basket Tour od samog početka dio svjetskoga WORLD TOURA koji je FIBA pokrenula 2012, a spektakularni FIBA WORLD TOUR MASTERSI ove će se godine održati u 7 gradova a to su: Mexico City, Utsunomiya Japan, Prag, Lausanne, Debrecen, Peking i Rio de Janeiro, dok će svjetski Masters i ove sezone biti u Abu Dhabiju, i to 27.i 28. listopada. Najveći uspjeh od hrvatskih ekipa na međunarodnoj sceni postigli su legendarni splitski Statisti koji su 2012. bili najbolja europska i druga svjetska ekipa.

Veselimo se novoj 3x3 sezoni i nadam se da se vidimo u Osijeku!

Tekst: Bojan ČekadaNajnovije