zatvori oglas

KARATE

Osječki predstavnici na Studentskom prvenstvu Europe


OSIJEK - Matea Cikoja i Hrvoje Vidović - oboje članovi Karate kluba Osijek Žito -  predstavljati će Hrvatsku u katama pojedinačno na predstojećem Studentskom prvenstvu Europe koje će se od 12. do 14. srpnja 2016. održat u Zagrebu.

Završni se dio priprema odvija u prostorima OŠ Franje Krežme koja je spremno uskočila i nadoknadila gubitak prostora u SD Gradski vrt zbog godišnjih odmora.

„Visoke temperature otežavaju vježbanje, ali nema drugog puta. Treba izdržati još dva tjedna, a potom skupiti sve znanje i prikazati ga na nastupu. Dolazi većina nositelja medalja sa seniorskom prvenstvu Europe pa će Matea i Hrvoje nastupiti u društvu trenutno najboljih europskih majstora. Matea je bila vrlo vrijedna, odradili smo veliki i zahtjevan ciklus priprema te je trenutno spremnija nego ikada prije.

Hrvoje je imao nekoliko pauza zbog fakulteta, ali užurbano nadoknađujemo propušteno.

"Nadam se dobrom nastupu; u takvom društvu majstora teško je prognozirati bilo kakav ishod“, oprezan je predsjednik Kluba Dražen Gorjanski.

Unatoč osvajanju prvih mjesta u studentskoj kategoriji te ulazak u studentsku reprezentaciju, Matea i Hrvoje neće nastupiti i na Svjetskom studentskom prvenstvu što se u kolovozu održati u Portugalu. Nedostatak sredstava onemogućio je ovim darovitim sportašima nastup i na tom najvećem karate skupu budućih akademskih građana.

Teks i foto: Jasmina GorjanskiNajnovije