Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KARATE

Uspjeh članica KK Osijek Žito


OSIJEK - U Beogradu je 8. listopada 2016. održan karate turnir Beograd Karate Trophy 2016. na kojemu su nastupile i članice Karate kluba Osijek Žito: Jana i Tia Ledenčan u kadetskoj konkurenciji u katama, Vanesa Vitendorf u juniorskoj konkurenciji u katama te Matea Cikoja u seniorskoj, a Jana, Tia i Vanesa i kao članice juniorskog kata tima.

U pojedinačnom je nastupu najuspješnija bila Jana Ledenčan koja je nakon četiri kola uspjela izboriti treće mjesto. U prvom je kolu pobijedila izvodeći katu Empi, isto je ponovila i u drugom kolu katom Kanku sho. U trećem je kolu izgubila izvodeći katu Goju shiho sho, a u repasažnoj borbi uvjerljivom pobjedom (5:0) pobijedila katom Kanku dai zasluživši tako brončanu medalju.  

Njena sestra Tia Ledenčan izgubila je u prvom kolu od protivnice koja ju nije povukla u repasažni dio natjecanja te je Tia ovaj put bila manje uspješna.

Slično je prošla i Vanesa Vitendorf u juniorskoj konkurenciji pa će obje imati priliku već sljedećeg tjedna, 15. listopada, u Budimpešti (Hungarian open) pokušati popraviti beogradski nastup.

No, Jana, Tia i Vanesa bile su iznimno uspješne u kata timu osvojivši drugo mjesto. U prvom su kolu pobijedile sastav KK Slavko Krivski iz Daruvara, u drugom sugrađanke, članice KK Esseker, da bi u završnici izgubile od reprezentacije Crne Gore. Poraz od Crne Gore ostao je u sjeni sudačke odluke jer su Jana, Tia i Vanesa unatoč vrlo dobroj izvedenoj kati i odličnom bunkaiju diskvalificirane jer su se jednom više poklonile na kraju izvedbe bunkaja.

Matea Cikoja je nastupila u seniorskoj konkurenciji gdje se u prvom kolu srela s hrvatskom reprezentativkom Vlatkom Kiuk od koje je izgubila. Kako Vlatka nije uspjela izboriti nastup u završnici natjecanja ni Matea nije imala prigodu okušati se u repasažnom dijelu natjecanja.

„Ovo je odličan nastup naših juniorki. Sada se pomalo naziru rezultati rada proteklog razdoblja. Djevojke su darovite, iznimno savjesne i marljive, a uz to su vrlo hrabre i požrtvovane pa se nadam dolasku sve boljih rezultata. Ove smo godine prvenstveno usmjereni na rezultat u kata timu, a naravno, radovati ćemo se i pojedinačnom uspjehu. Unatoč tome što su Jana i Tia ove godine krenule u srednju školu što podrazumijeva i veće školske obveze kao i činjenici što Vanesa na treninge putuje iz Belog Manastira, nadam se da ćemo naći dovoljno vremena i ostvariti predviđeni plan do državnog prvenstva. Sada nam slijedi nastup u Budimpešti i Trbovlju gdje ćemo pokušati ponoviti rezultat iz Beograda.“, zadovoljan je predsjednik Karate kluba Osijek Žito – Dražen Gorjanski.

Izvor: KK Osijek Žito
Foto: Jasmina GorjanskiNajnovije