Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Pet medalje za Karate klub Osijek Žito


OSIJEK - Na karate turniru TOP TEN što se 12. studenog 2016. održava u Zagrebu, održano je natjecanje u katama u kojemu su u cijelosti dominirale članice Karate kluba Osijek Žito: kadetkinje Tia i Jana Ledenčan, juniorka Vanesa Vitendorf, seniorka Matea Cikoja te juniorski kata tim (Jana, Tia i Vanesa).

U konkurenciji kadetkinja nastupilo je pet natjecateljica. U prvom je kolu Tia Ledenčan pobijedila katom Kanku sho dok je njena sestra Jana bila jednako uspješna također istom katom. Završnica je bila obilježena odmjeravanjem karate vještine Tije i Jane pri čemu su obje vježbale istu katu (Empi). Tia je, prema mišljenju sudaca, bila uspješnija te se u Osijek vraća sa zlatnom medaljom.

Vanesa Vitendorf nastupala je u juniorskoj konkurenciji gdje je imala samo jedan meč s Paulom Varat (KK Slavko Krivski – Daruvar). Vanesa je meč katom Kanku sho uspješno okončala u svoju korist te se, kao i Tia, ovjenčala zlatnom medaljom.

Sličan je nastup, ali u seniorskoj konkurenciji imala i Matea Cikoja koja je u završnom meču katom Unsu bila uspješnija od Anje Lončar (KK Slavko Krivski – Daruvar) te se prvim mjestom pridružila Tiji i Vanesi.

Na kraju su Tia, Jana i Vanesa nastupile u juniorskoj konkurenciji u katama ekipno, ali, zbog otkazivanja nastupa druga dva tima, bez protivnika. No, odličnom izvedbom kate Kanku sho, a osobito žestokim i uvjerljivim prikazom primjene kate (bunkaijem) izmamile su veliki aplauz publike, te osvojile četvrtu zlatnu medalju za svoj Klub.

Sljedeća provjera znanja slijedi u Sloveniji 3. prosinca, kada će djevojke nastupiti na međunarodnom karate turniru Trbovlje 2016.

Tekst i foto: Jasmina GorjanskiNajnovije