zatvori oglas

TAEKWONDO

Osječani na Croatia open 2016.


OSIJEK - Ovog vikenda 12. i 13. 11.2016  u dvorani „Arena“ centra u Zagrebu održan je 22. po redu Croatia open u taekwondo-u, koji je okupio 1130 natjecatelja iz 54 zemalja i 207 kluba.

Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta osvajači medalja sa olimpijada, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru je nastupilo i 9 osječkih boraca i to: kadetkinja Ena Jelošek (-47kg) kojoj je ovo prvi ovako veliki i jaki turnir u karijeri, kadeti  Filip Zahirović i Marko Šimon (oba -41kg), juniorke Hana Marković i Mateja Šuvak (obje-55kg), Laura Zahirović (-59kg) juniori Denis Bakunić i Filip Jelošek (oba-63kg) i seniorka Andrea Begić (-57kg).

Prvog dana turnira na tatami izlaze seniori i tu svoj nastup bilježi Andrea Begić kojoj je ovo prva godina seniora i to se vidi na ovom turniru gdje gubi od iskusnije i starije predstavnice Bosne i Hercegovine Fatime Bjelić 11:4.

Drugog dana na borilišta izlaze kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke.

Kadet Filip Zahirović u prvom kolu gubi borbu protiv Grka Georgiosa Malazonia 13:2 kao i njegov klupski kolega iz iste kategorije Marko Šimon od Talijana Andrea Contia 10:2. Treba možda napomenuti da im je obojici ovo prva kadetska godina.

Kadetkinja Ena Jelošek u prvom kolu gubi od predstavnice zagrebačke „Contre“ Paule Bockalj 12: 2.

Junior Filip Jelošek  gubi u prvom kolu od Slovaka Richard Kana 8:3. Drugi junior Denis Bakunić odrađuje odličnu borbu u kojoj veći dio borbe vodi i na kraju treće runde pri rezultatu 5:5 dobiva dvije opomene što je automatski bod za protivnika i nažalost gubi borbu 6:5.

Juniorka Hana Marković u prvom kolu, po već uhodanom scenariju i nedostatku malo sportske sreće u ovoj godini, dobiva kasniju pobjednicu skupine neugodnu i izrazito visoku Grkinju Fani Tzeli od koje gubi 10:4. Može joj za utjehu ostati da je izgubila najmanjom bodovnom razlikom i da je primila najmanje bodova od Grkinje i da je jedina od rijetkih koja je izdržala sve tri runde s Grkinjom. U istoj kategoriji s druge strane žrijeba Mateja Šuvak niže pobjede protiv Norvežanke Elise Wiloch 6:3, Grkinje Eleni Ourania Mytari 3:0, pa ponovo Grkinje Christine Pappha 6:5, dok joj treća Grkinja Fani Tzeli  u finalu oduzima zlatnu medalju rezultatom 15:1.

U kategoriji do 59kg juniorka Laura Zahirović pobjeđuje dvije borbe. U prvom kolu  Grkinju Mariu Tempeli 6:3, u drugom kolu predstavnicu zagrebačkog Susedgrad-sokola Luciju Šaravanja 6:5 i u trećem kolu, u borbi za medalju, gubi od visoke i neugodne predstavnice splitskog Marjana 7:6.Najnovije