zatvori oglas

GIMNASTIKA

Nemčanin osvojio zlato


OSIJEK - Juniorski reprezentativac,član GK Inova gim Mauro Nemčanin prošlu subotu je suvereno bio najbolji u kvalifikacijama međunarodnog turnira u Novom Sadu. Dobio je ocjenu (14.100) gotovo 5 desetinki veću od potrebne koju je Hrvatski Olompijski Oodbor zadao kao kriterijsku za odlazak na Europsku Olimpijadu Mladih. To je bila ocjena koja bi na poslijednjoj Europskoj Olimpijadi Mladih vrijedila za brončanu medalju od stotinjak juniora koji su tamo nastupili. Time je Mauro već u kvalifikacijama ispunio cilj zbog kojega je išao na ovo natjecanje.

Sutradan u finalu Mauro je vježbao još kvalitetnije nego u kvalifikacijama ali mu se na samom kraju vježbe potkrala greška i imao je pad neposredno prije saskoka. No međutim, tom greškom, zlato nije bilo ugroženo budući da je  Mauro imao znatno jaču i kvalitetniju vježbu od ostalih finalista, samo je ocjena bila bod manja.

Ciljevi su ispunjeni : u kvalifikacijama kriterijska ocjena za Europsku Olimpijadu Mladih, a u finalu zlato!!

Sretni smo što već sada možemo reći da su Osijek i hrvatska gimnastika dobili jednog sigurnog putnika za ovaj veliki događaj koji će se održati slijedeće ljeto u mađarskom Gyoru! Sada se možemo mirno početi pripremati i još pojačavati vježbu!

Izvor: GK Inova gimNajnovije