zatvori oglas

GD OSIJEK-ŽITO

Osijek dobiva najbolji gimnastički centar u regiji


OSIJEK - Gimnastičko društvo Osijek-Žito predstavilo je danas svoje rezultate u protekloj godini, ali i najavilo gradnju najmodernije gimnastičke dvorane u Hrvatskoj.

Perjanice kluba Robert Seligman i Tomislav Marković i ove su godine imali zapažene rezultate pa je tako Robert osvojio tri medalje na svjetskim kupovima, plasirao se u finale Europskog prvanstva u Bernu, a na kraju je bio i treći u ukupnom poretku svjetskih kupova, a od kojih je jedna stanica bio i Osijek. Tomislav Marković bio je prvak Hrvatske vježbom na tlu, a također je godinu završio u vrhu poretka vježbača na svjetskoj rang listi (5. mjesto).

Ono što je pak za budućnost kluba i za mlade nade poput Aurela Benovića, Nevena Luciana Davidovića i Josipa Vukovca važnije jest najava izgradnje 20 milijuna kuna vrijednog Sokol centra. Njegova izgradnja kreće u proljeće, a finacira ga tvrtka Žito d.o.o. koja je prije čak osam godina pokrenula tu inicijativu.

„Zadatak gospodarstvenika je vratiti sredstva u zajednicu u kojoj djeluju, a moja osobna želja je pomoći u dovršetku izgradnje Sokolskog doma koja čeka gotovo 100 godina. Otvorenje ovog ponajboljeg gimnastičkog centra u regiji najavljujemo za Dan grada Osijeka 2017. godine“, rekao je na tiskovnoj konferenciji direktor tvrtke Žito d.o.o. i predsjednik GD Osijek – Žita, Marko Pipunić

Centar će imati sve moderne sadržaje koje jedna gimnastička dvorana treba imati, a u njoj će moći vježbati baš svi - od onih najmlađih do onih najstarijih i to u isto vrijeme čime Osijek dobiva uistinu najmoderniji obiteljski sportski centar.


Izvor: GD Osijek-ŽitoNajnovije