zatvori oglas

KARATE

Usjeh kata tima KK Osijek Žito


OSIJEK - Dana 17. prosinca 2016. u Kostreni (Rijeka) održano je prvenstvo RH u katama i borbama za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.

Članice kata tima Karate klub Osijek Žito (Jana i Tia Ledenčan i Vanesa Vitendorf) osvojile su drugo mjesto u kategoriji juniorki u katama ekipno. Jana, Tia i Vanesa uspješno su prošle prvo kolo protiv KK Slavko Krivski (Daruvar) katom Goju shiho sho, potom su katom Empi svladale KK Vukovar 91, da bi u završnici izvodeći katu Kanku sho tijesno izgubile (3:2) od Karate kluba Globus iz Čakovca.

Značajan uspjeh ostvarila je i Vanesa Vitendorf koja je osvojila treće mjesto u kategoriji juniorki pojedinačno. Vanesa je u prvom kolu katom Empi svladala Ines Mišetić iz Vukovara, potom je izgubila od Lucija Gečević iza Samobora, da bi u repasažnom meču za treće mjesto katom Kanku sho bila uspješnija od Paule Barat iz Daruvara.

Iako su ostale bez medalje, dobar su nastup imale i blizanke Tia i Jana Ledenčan.

Tia je u prvom kolu izgubila od Sabine Petković iz Globusa, potom je u repasažnom meču pobijedila Mateu Ećimović iz Slavonskog Broda, ali je potom u borbi za treće mjesto izgubila od Klare Braja iz KK Omega.

Jana je pobijedila u prvom meču, ali je potom izgubila od Nike Tutić koja nije došla od završnice pa je  Jana ostala bez prilike boriti se za brončanu medalju.

Unatoč dobrom rezultatu voditeljica juniorskog kata tima Matea Cikoja nije bila previše zadovoljna.

„Djevojke su ekipno odradile slabije no inače. U završnom su meču imale nekoliko razilaženja u izvedbi kate koja se odrazila na ukupnu ocjenu. Bunkai (borbena primjena kate) je bio nešto bolji no ni on nije odrađen na uobičajenoj razini. Teškoće nam predstavlja Vanesina nemogućnost svakodnevnog dolaska na treninge (Vanesa živi u Belom Manastiru) pa djevojke vježbaju svega nekoliko puta tjedno. Sad nam ne preostaje drugo nego iskoristiti predstojeće praznike i nadoknaditi broj treninga. Nadam da će u Samoboru to sve sjesti na svoje mjesto.“, pojašnjava Matea, majstorica karatea i studentska prvakinja države u katama.  

Sljedeće odmjeravanje snaga najboljih karataša ne samo Hrvatske nego i ovog dijela Europe biti će u Samoboru, 13. do 15. siječnja na velikom međunarodnom natjecanju Grand prix Croatia.

Tekst: Dražen Gorjanski
Foto: J. GorjanskiNajnovije