zatvori oglas

KK OSIJEK ŽITO

Odličan nastup KK Osijek Žito


OSIJEK - Ovog je vikenda (13. do 16. siječnja 2017.) u Samoboru održan 26. Grand Prix Croatia, najveće karate natjecanje u Hrvatskoj. Na natjecanju su odlično nastupili i članovi Karate kluba Osijek Žito: Matea Cikoja te ženski juniorski kata tim: Jana i Tia Ledenčan te Vanesa Vitendorf.

U subotu je Matea Cikoja nastupila u katama pojedinačno u konkurenciji 16 seniorki. Nesretan ždrijeb postavio je Mateu već u prvom kolu s vrlo dobrom i eksplozivnom Italijankom Samirom Ducale. Matea je u meč ušla nedovoljno agresivno i tek je tijekom kate uspostavila visoku razinu izvedbe što ipak nije bilo dovoljno za raspoloženu Ducale. Čini se da su sličnog mišljenja bili i suci pa je ukupan rezultat bio 4:1 za Ducale. Ulaskom u završnicu natjecanja, Italijanka pruža Matei mogućnost repasažnih mečeva. Ovoga je put Matea bila znatno odlučnija pa je od početka vježbala na vrlo visokoj razini i iznimno motivirano, što se odrazilo i na ishode mečeva. U prvom je meču s mađarskom natjecateljicom Aleksandrom Koryak katom Unsu pobijedila 5:0, a u meču za treće mjesto Matea je odlično odrađenom katom Kanku sho rezultatom 4:1 pobijedila domaću natjecateljicu Niku Jukić te osvojila brončanu medalju.

U nedjelju su nastupale članice juniorskog kata tima i reprezentativke: Jana i Tia Ledenčan te Vanesa Vitendorf u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji nastupilo je osam juniorskih timova. Članice Karate kluba Osijek Žito prvom su se kolu srele s odličnim italijanskim timom. Unatoč podjednakoj izvedbi same kate, Italijanke su znatno  više pozornosti poklonile scenskom nastupu što je presudilo i u samom meču kojega su naše djevojke izgubile. U repasažnoj borbi za treće mjesto, Jana, Tia i Venesa odličnom su izvedbom kate Kanku sho te borbom koja pokazuje značenje elemenata kate (bunkai) uvjerljivo (5:0) pobijedile kata tim Globus iz Čakovca, osvojivši tako treće mjesto. Unatoč odličnoj tehnici i eksplozivnost, žele li bolje rezultate, djevojke će morati više poraditi i na scenskom dijelu nastupa koji se, osobito kod ženskih kata timova, itekako vrednuje.

Budući da do prvenstva Europe u Sofiji ima još mjeseca dana naše će reprezentativke imati dovoljno vremena uvježbati sve ono što još nedostaje za što bolji nastup na najvećem karate natjecanju Starog kontinenta.

Tekst: Jasmina Gorjanski
Foto: Jasmina Gorjanski i Hrvoje VidovićNajnovije