zatvori oglas

TAEKWONDO

Novi majstori u TK Osijek


OSIJEK - Dana 28.01.2017 u dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu održan je seminar za trenere, voditelje i ispitivače u taekwondo sportu.

Na seminaru je bilo prisutno oko 300 trenera iz cijele Hrvatske. Na seminaru je i taekwondo klub Osijek imao prisutno svojih pet trenera. Za voditelje svoje licence su odradili i dobili Ivan Filipović, Miroslav Pavlinić, Petra Grcić i Laura Zahirović, a za trenera i ispitivača Damir Zahirović.

Dana 29.01.2017. u prostorijama OŠ Gornje Vrapče u Zagrebu održano je polaganje za majstorske pojaseve u taekwondou od 1. do 4. DAN-a. Polaganju je pristupilo ukupno 164 kandidata, od kojih nije zadovoljilo znanjem njih 14. Za 1.poom pristupilo je 88 kandidata od kojih je palo 8, za 2.poom 10 kandidata od kojih je palo 2, za 3.poom pristupio je jedan kandidat i položio je, te 39 za 1.dan od kojih je 4 palo na ispitu, za 2.dan 5 kandidata i svi su položili, za 3.dan 15 kandidata i svi su položili i  za 4.dan 5 kandidata i svi su položili.

Taekwondo klub Osijek može se pohvaliti sa sedam novih zvanja  i to Martina Ursa 1.POOM, Andrea Begić, Mia Tovernić i Matej Volarević 1.DAN, Filip Zahirović 3. POOM (koji je dobio i pohvalu od komisije kao najbolji polagač među POOM zvanjima na ovom polaganju), Denis Bakunić 3.DAN i Laura Zahirović 4.DAN. Naime, poom je izraz za nositelja crnog pojasa koji polaže prije 15.god života, pa se u taekwondo žargonu kaže dječji crni pojas. Razlika od DAN zvanja ne postoji, osim što pri polaganju zbog anatomije i fiziologije dječjeg organizma, poom polagaći su pošteđeni lomljenja dasaka pri zadanim tehnikama.

Polaganje se odvijalo pod budnim okom  komisije u sastavu Tomislav Horvat 8.DAN, Anton Maras 7.DAN i Juraj  Kralj 6.DAN.

Tekst: D. ZahirovićNajnovije