zatvori oglas

KARATE

Matein uspjeh na studentskom prvenstvu


OSIJEK - Na upravo održanom studentskom prvenstvu Hrvatske u karate koje se održalo u Zagrebu, 5. ožujka 2017. nastupila je i Matea Cikoja, predstavnica Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, inače članica Karate kluba Osijek Žito.
 
U konkurenciji sedam natjecateljica, Matea je u prvom kolu dobrom izvedbom kate Kanku sho pobijedila vrlo solidnu Maju Polenus  predstavnicu Sveučilišta u Zagrebu. U sljedećem je kolu Matea bila još bolja te je odlično odvježbanom katom Gojushido dai svladala vrlo dobru Albertu Naletne također zagrebačku studenticu. U završnom se meču Matea srela s vrlo dobrom Anjom Lončar (Sveučilište u Zagrebu).

I kada se činilo kako će Matea ponoviti prošlogodišnji uspjeh i opet postati studentska prvakinja Hrvatske, prevelika želja učinila je svoje. Matea je iznimno brzom izvedbom kate previše skraćivala tehnike, a presilovito je kretanje dovelo i do manjeg gubitka ravnoteže. Uz vrlo korektnu izvedbu kate njene suparnice, Matea se morala zadovoljiti drugim mjestom i srebrnom medaljom.

S obzirom na predstojeći kalendar natjecanja, Matei slijedi odmor od natjecateljskog rada te razdoblje opuštanja.

Izvor: KK Osijek ŽitoNajnovije