Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GIMNASTIKA

Grand Prix Osijek 2017


OSIJEK -  Grad Osijek je i ove godine po deveti put domaćin jednog od najvećih međunarodnih gimnastičkih natjecanja - Grand Prix Osijek 2017 Žito Challenge Cup-a, koji će i ove godine okupiti mnoštvo najuspješnijih svjetskih gimnastičara i gimnastičarki. Ovogodišnji gimnastički spektakl u gradu na Dravi održat će se od 18. do 21. svibnja u dvorani Gradski vrt.

U Osijek tako dolaze gimnastičari i gimnastičarke iz čak 37 zemalja svijeta i to Alžir, Austrija, Belgija, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Kolumbija, Cipar, Češka, Danska, Dominikanska Republika, Finska, Velika Britanija, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Jamajka, Kazahstan, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Portoriko, Rumunjska, Južna Afrika, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka, Ukrajina, Uzbekistan i Venecuela.

Osijek je kao domaćin prvi put ugostio Svjetski kup 2009. godine, a od tada je u Osijeku nastupilo mnoštvo gimnastičara i gimnastičarki iz brojnih zemalja svijeta koji se uvijek rado vraćaju s riječima hvale o našem gradu i gostoprimstvu. Koliko je Osijek priznat kao omiljeni grad svjetskih gimnastičara pokazuje rekordni broj prijavljenih zemalja za nadolazeći događaj. Grad Osijek ponosno stoji kao domaćin 37 zemalja koje će imati svoje predstavnike u Gradskom vrtu, a iza Osijeka po broju prijavljenih su Koper, Doha, Baku, Cottbus i Melbourn.

Izvršni organizator događaja, Gimnastičko društvo Osijek – Žito, kojemu je prošle godine dodijeljena nagrada za najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka, najavljuje Osijek Grand Prix kao pravu poslasticu za sve ljubitelje gimnastike. Po uzoru na prošlogodišnji Svjetski kup, organizatori najavljuju još veći spektakl, kao i mnoštvo popratnih aktivnosti, ne samo na gimnastičkom podiju Gradskog vrta, već i izvan njega, što će Osijek pretvoriti u središte pozornosti ljubitelja gimnastičkog sporta u Republici Hrvatskoj i izvan nje.

Ne propustite ovaj veliki sportski događaj! U dane finala, 20. i 21. svibnja očekuju vas nastupi brojnih sportskih zvijezda, bogati zabavni program te mnogo iznenađenja! Osjetite gimnastiku ovog svibnja!

Za više informacija o događaju posjetite službenu web stranicu Svjetskog kupa i pratite Facebook stranicu OSjeti gimnastiku!Najnovije