Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TAEKWONDO

Pobjede Taekwondo kluba Osijek


OSIJEK - Dana 13.05.2017. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni  turnir „Susedgrad - sokol pokal“ koji je ujedno bio i drugi izborni turnir za juniorsku reprezentaciju.

Na turniru je bilo prisutno 513 natjecatelja  u borbama i 100 u formama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u svim uzrastima vrtićancima, mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima u borbama , kao i formama. Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je s 8 člana  i to : mlađi kadet Noa Muštran (-27kg),  kadeti  Marko Šimon (-45kg), junior Filip Jelošek (-63kg), juniorke Hana Marković (-55kg) i Mateja Šuvak (-59kg), seniorka Laura Zahirović (-63kg) u borbama i u formama juniorka Šima Vuletić i senior Daniel Muštran.

Mlađi kadet Noa Muštran u borbi za medalju gubi od predstavnika zagrebačkog „Jastreba“ Marka Miholića 24:4 koji je i kasniji pobjednik turnira.

Kadet Marko Šimon u borbi za medalju gubi također od predstavnika zagrebačkog „Jastreba“ Luke Tomića koji je također i kasniji pobjednik turnira u toj kategoriji.

Junior Filip Jelošek u borbi za medalju ide na trećeg nosioca turnira Patrika Pavlekovića iz zagrebačkog „Ion“-a, s kojim odrađuje uzbudljivu borbu punu preokreta, koja je odlučena tek u trećoj rundi kada Pavleković odlazi na značajniju bodovnu razliku i pobjeđuje na kraju rezultatom 33:24. Juniorka Hana Marković gubi u prvom kolu od Laure Čoso iz splitskog „Gusara“ 4:0, dok njena klupska kolegica Mateja Šuvak u borbi za medalju odrađuje tešku borbu punu preokreta s trećom nositeljicom turnira i kasnijom pobjednicom turnira Klarom Rastović iz splitskog „Marjana“ i na kraju gubi rezultatom 12:11.   

Seniorka Laura Zahirović osvaja zlatnu medalju pobjedama nad predstavnicama splitskog „Marjana“ Marijom Badrov 12:6 i Ivanom Krivić 3:2 i biva proglašena za najbolju seniorku turnira.

U formama brončane medalje osvajaju Šima Vuletić u konkurenciji juniorki učenički pojasevi i Daniel Muštran u konkurenciji seniora učenički pojasevi. Treba napomenuti da im je ovaj turnir bio prvi turnir na kojem su nastupili.

Tekst: D. ZahirovićNajnovije