Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TURNIR

Nastup Taekwondo kluba Osijek


OSIJEK - 03. i 04.lipnja  2017. održan je Austria open, turnir  WTF  „G-1“ klase, u olimpijskom gradu Innsbrucku. Na turniru je bilo prisutno 1083 natjecatelja iz preko 50 zemalja iz cijelog svijeta.

Taekwondo klub Osijek nastupio je sa svojih 7 članova. U kategoriji kadeta nastupili su Filip Zahirović  (-41kg), Marko Šimon (-45kg) i Ena Jelošek (-51kg). Filip u prvom kolu gubi  od predstavnika Njemačke Christopher Schafera rezultatom 12:8. Marko odrađuje tešku borbu u prvom kolu protiv predstavnika Francuske Tommy Sysavatha koju gubi u zadnjim trenutcima borbe sa 7:6, dok  Ena uspješno, pametno i mudro prolazi tri kola pobjedama po redu nad  predstavnicom Austrije Lorena Orečić 9:7, reprezentativkom Tunisa Yosra Baazaoui na zlatni bod poslije regularnog dijela bilo je 9:9, te predstavnice zagrebačkog Elite-a Petre Mrzljak 3:2, a u borbi za finale gubi na zlatni bod od Hrvatske reprezentativke Helene Kičeme nakon regularnog dijela bilo je 5:5 i time osvaja brončanu medalju na ovako jakom turniru.

U kategoriji juniora nastupa Filip Jelošek (-63kg) koji u prvom kolu gubi od predstavnika Francuske Anthony Carre 6:3 i Matej Volarević (-68kg) koji u prvom kolu pobjeđuje predstavnika Velike Britanije Sohrab Alipoura a u drugom kolu odrađuje napornu borbu protiv predstavnika Njemačke Denisa Selimovića koju tek pri kraju gubi značajnijom razlikom 18:9. Jedina juniorka  Hana Marković u kategoriji -55kg, u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Italije Gretu Peyron s 5:3, a u drugom kolu žrijeb joj donosi neugodnu, brzu Francuskinju Lindsey Fulbert od koje gubi 12:2, a za utjehu joj ostaje činjenica da je Francuskinja bila kasnija pobjednica turnira.

Drugog dana jedina osječka predstavnica u seniorskoj konkurenciji Laura Zahirović do 62kg, u prvom kolu pobjeđuje Engleskinju Megan Featherstone 13:4, u drugom kolu nakon teške i ujednačene borbe nakon rezultata 0:0 u regularnom dijelu meča protiv reprezentativke Češke Ivete Jirankove pristupa se četvrtoj rundi na zlatni bod koju Čehinja dobiva doslovce u zadnjoj sekundi na udarac šakom u oklop i tako odnosi pobjedu od 1:0.

Tekst: D. ZahirovićNajnovije