zatvori oglas

KK ŽITO

Medalje članicama Karate kluba Osijek Žito


OSIJEK - U Zagrebu je 17. prosinca 2017. održano prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore i mlađe seniore na kojemu su nastupile i članice Karate kluba Osijek Žito.

Juniorski kata tim u sastavu Jana Ledenčan, Tia Ledenčan i Vanesa Vitendorf osvojile su drugo mjesto. U prvom su kolu katom Goju shiho sho uvjerljivo pobijedile KK Esseker (5:0) potom katom Kanku dai KK Daruvar (5:0) da bi se u završnici srele s članicama Karate kluba Šenkovec iz Zagreba. Oba su tima izvodile istu katu (Kanku sho) pa je bilo lako procjenjivati kako katu, tako i bunkai (borbeni prikaz značenja kate). U konačnici su Zagrepčanke opravdano slavile i pa su se Tia, Jana i Vanesa morale zadovoljiti drugim mjestom. Valja uzeti u obzir da su Osječanke tijekom priprema zbog Vanesine bolesti imale pauze od 20-ak dana, a prije samog nastupa nisu vježbale puni tjedan dana. No, i pored toga stječe se dojam da je za višu razinu izvedbe nužno i više vježbati. Bez dodatnog rada, dosadašnji uspjesi temeljeni na darovitosti neće se ponoviti i u seniorskoj konkurenciji. Vrijeme koje predstoji pokazat će jesu li Vanesa, Jana i Tia sposobne za uspješan ulazak u viši rang natjecanja.   

Ipak, ovaj je uspjeh značajan jer je prvenstvo Hrvatske jedan od izbornih turnira koji se vrednuje za odlazak na Europsko prvenstvo u Soči (Rusija; 2. do 4. veljače 2018.). O odlasku na EP u konačnici će se odlučivati na Croatia cupu što će se od 12. do 14. siječnja održati u Samoboru. Nadajmo se da će Jana, Vanesa i Tia  iskoristiti praznike, dodatno vježbati i izboriti ulazak u reprezentaciju.

Odličan je uspjeh polučila i Vanesa Vitendorf, ovaj put u pojedinačnoj konkurenciji. U kategoriji juniorki među 17 natjecateljica Vanesa je izborila treće mjesto. U prvom je kolu pobijedila katom Goju shiho sho, potom je u drugom kolu izgubila katom Kanku sho, ali je u repasažnim borbama katama Empi i Anan izborila brončanu medalju. Odličan je to rezultat s obzirom na bolest i spriječenost treniranja koje je potrajalo gotovo cijela tri tjedna. Sve što je rečeno za ekipni nastup vrijedi i za Vanesu pojedinačno. Naime, iako je Vanesa iznimno darovita bez dodatnog rada ta se darovitost neće pretvoriti u sportski rezultat.   

Zapažen nastup imale su i Zara Balkić kojoj je to bio prvi nastup na PH i koja je, iako mlađa kadetkinja, pobijedila u prvom kolu, te Nikolina Marošević koja je prošla dva kruga natjecanja. Još je nastupila i Mia Božinović, također još mlađa kadetkinja, ali je izgubila u prvom kolu.  Najnovije