Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GIMNASTIKA

DOBRO World Cup Osijek


OSIJEK - Deseti po redu Svjetski gimnastički kup, koji ove godine nosi naziv DOBRO World Cup Osijek po brandu glavnog sponzora „Žito grupe“ okupit će neke od najboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta.

Osječko natjecanje koje će se od 24. do 27. svibnja održati u dvorani Gradski vrt biti će ponovno jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih od svih devet ovogodišnjih etapa Svjetskog kupa. Doznali smo to na press konferenciji koja je održana u Restoranu Crna svinja u Čepinu na kojoj su sudjelovali Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cup Osijek, Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, Marko Pipunić, direktor Žito grupe, glavnog pokrovitelja natjecanja, Krešimir Šamija zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport te Dubravko Šimenc, proslavljeni vaterpolist danas voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

Osim natjecanja, za vrijeme DOBRO World Cupa bit će održano niz priredbi kojim će se građanima Osijeka još više približiti vrhunski sportaši, a sve goste upoznati s bogatom turističkom ponudom Grada Osijeka. Tako će se tijekom vikenda održati FEELGOOD WEEKEND, Gastro&Wine&Music Festival. U osječkom Parku Kralja Petra Krešimira IV, nakon kvalifikacijskih natjecanja u petak, 25. svibnja, po uzoru na skijaški Svjetski kup i Snježnu kraljicu,  bit će održano javno izvlačenje startnih brojeva u svih deset disciplina finala koja su na rasporedu u subotu i nedjelju (26. I 27. svibnja). Nakon izvlačenja na kojem će nazočiti svi finalisti, nastupit će grupa SARS, a sve će biti u urbanom lounge ugođaju s upaljenima lampionima i garniturama za sjedenje s velikim jastucima. Dan kasnije (26. Svibnja),  na istom mjestu, nakon prvoga finalnog dana u Gradskom vrtu, sve nazočne zabavljati će grupa The Frajle.

Sve najave i novosti u svezi DOBRO World Cupa Osijek možete pratiti na www.osijekgym.com

Izvor: GD Osijek - Žito

 Najnovije