Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

VOLONTIRANJE

Pannonian Challenge traži volontere


OSIJEK - Najveći festival ekstremnih sportova i ove godine otvara vrata mladim zaljubljenicima u ekstremni sport i dobru zabavu. VolonterOsi – jake snage Pannonian Challengea ove će godine moći volontirati u čak 12 sektora, a osim što će steći nova znanja i vještine sudjelovat će u organizaciji jubilarnog 20. izdanja festivala. Pannonian Challenge svake godine okuplja preko 300 sportaša iz cijelog svijeta, a za vrijeme trajanja od 5. do 9. lipnja pretvorit će Osijek u najpoželjniju destinaciju urbane kulture. Prijave za volontere otvorene su do 1. travnja ove godine.

Svi zainteresirani se prijavljuju za one sektore koji ih zanimaju, odnosno gdje smatraju da mogu najviše pridonijeti, ali i naučiti. Uz volontere tu je i Zagrebačka banka koja podupire njihov rad te pomaže osigurati nezaboravno i edukativno iskustvo. Ove će godine tako stotinjak volontera pomoći podići Pannonian Challenge na jednu još višu razinu – istaknula je Mateja Drulak, koordinatorica volontera na festivalu.

Na posljednjem Pannonian Challengeu, devetnaestom po redu, sudjelovalo je čak 100 mladih volontera, koji su zajedničkim snagama odradili 3.350 volonterskih sati. Riječ je o mladim osobama, većinom između 16 i 19 godina starosti, koji su svojim angažmanom na festivalu pokazali odgovornost i zrelost, nesebično poboljšavajući kvalitetu života u gradu Osijeku. Udruga Pannonian će stoga nastaviti dodatno razvijati volonterski program, kako bi mlade potaknuli na značajniji angažman u zajednici i pripremili ih za život.

Želiš volontirati na Pannonianu? Detalje portaži na prijavnici i na www.pannonian.hr

Izvor: Mima Šmit Najnovije