Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TAEKWONDO KLUB "OSIJEK"

Seniorsko Prvenstvo Hrvatske U-21 2019.


04.05.2019. U sportskoj dvorani srednje škole u Otočcu održano je Seniorsko prvenstvo Hrvatske U-21, 2019. godišta 2003.-1999. i turnir „Gacka open“ za mlađe kadete i kadete u organizaciji taekwondo kluba „Gacka“ Otočac. Na turniru se okupilo oko stotinjak mlađih seniora iz 20-tak  klubova iz cijele Hrvatske.
Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa 2 natjecatelja: u kategoriji mlađih seniorki nastupila je Laura Zahirović -62kg i mlađi seniori Marko Šimon -54kg, a u sklopu turnira „Gacka open“ za mlađe kadete i kadete taekwondo klub „Osijek“ nije imao svojih predstavnika.
Laura Zahirović nakon pobjede nad Mirnom Knez iz zagrebačke „Dubrave“ 19:6 u prvom kolu i pobjede u polufinalu nakon teške i ujednačene borbe s predstavnicom splitskog „Marjana“ Nine Pitalo (0:0), nakon zlatnog boda rezultatom 3:0 (pogodak u glavu koji se boduje s 3 boda), te gubitkom borbe u finalu od druge predstavnice „Marjana“ Lucije Domić rezultatom 14:1 osvaja srebrnu medalju.
Marko Šimon u borbi za medalju pobjeđuje Paolo Kačunića predstavnika „Montera“ iz Splita 24:4, te u borbi za finale gubi od predstavnika zagrebačkog „Metalca“ Luke Turkalja i tako se mora zadovoljiti brončanom medaljom.
Taekwondo klub „Osijek“ može biti zadovoljan i ponosan na nastup svojih mlađih seniora na ovom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke do 21 godine.
U nedjelju 05.05.2019. je naša članica kluba Laura Zahirović započela školovanje za trenera taekwondoa pri Hrvatskom Olimpijskom Odboru.Najnovije