Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TURNEJA

Turneja radosti Plazma Sportskih igara


OSIJEK - Velika sportsko-edukativno događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se 13. svibnja u Osijeku i 14. svibnja u Vinkovcima. Turneja radosti nakon 16 gradova diljem Hrvatske ponovno stiže u Slavoniju. Osijek i Vinkovci, gradovi domaćini, postat će na jedan dan središta amaterskog sporta za osnovnoškolce.

Program u dvorani Gradski vrt u Osijeku započet će u 10 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Osijeka i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Osijeka koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Turneja u Vinkovcima okupirat će od 11 sati Trg bana Josipa Šokčevića koji je svake godine gotovo premali za sve male sportaše koji se žele okušati u sportskim disciplinama graničara i atletike. Pobjednici iz gradova će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici svih finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku: “Plazma Sportske igre mladih”:
https://www.facebook.com/plazma.sportske.igre.mladih/
ttps://www.instagram.com/igremladih_hr/

Izvor: igremladih.orgNajnovije