Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TAEKWONDO KLUB "OSIJEK"

Susedgrad Sokol Pokal 2019.


Dana 11.05.2019. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni  turnir „Susedgrad - sokol pokal“ koji je ujedno bio i drugi kriterijski turnir za kadetsku reprezentaciju. Na turniru je bilo prisutno oko 600 natjecatelja  u borbama i 100 u formama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u svim uzrastima vrtićancima, mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima u borbama , kao i formama. Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je s 3 člana  i to : kadet Borna Jerković (-45kg),  juniorka Ana Pešikan (-52kg) i junior  Filip Zahirović (-59kg), u borbama.
Kadet Borna Jerković u borbi za finale gubi od Daniela Babića iz Šmartno Pri Litiji (Slovenia) i tako se mora zadovoljiti brončanom medaljom.
Juniorka Ana Pešikan u borbi za medalju u ujednačenoj borbi gubi od predstavnice Zaprešića Tonke Lepen 5:3. Ani ostaje za utjehu da je ovaj puta pristojno namučila svoju protivnicu od koje je u posljednjem zajedničkom okršaju uvjerljivo izgubila, što dokazuje napredak naše predstavnice.
Junior Filip Zahirović u borbi za medalju u ujednačenoj borbi gubi od predstavnika zagrebačkog Oriona Fabiana Barišića 6:5 u zadnjim sekundama borbe gdje su sudci jedan obostrani napad šakama dosudili kao bod za Barišića, dok Filipovu šaku nisu vidjeli.Najnovije