Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

STUDENTSKA BOŽIĆNICA

GOGO studentima podijelio božićnice


OSIJEK - Vila Ariston u Osijeku bila je mjestom potpisivanja ugovora o donaciji za studente koji su izabrani na natječaju za GOGO studentsku božićnicu u iznosu od 500 kuna.

Na GOGO natječaj za dodjelu božićnice stigle su ukupno 44 prijave studenata koji, prema priloženoj dokumentaciji, svi zaslužuju podršku i božićnicu. GOGO komisija nije imala lak zadatak izabrati 20 najboljih, a dodatno je odlučeno dodijeliti i poklon bon za kupnju kacige za vožnju biciklom.

- Ovo je akcija koju smo pokrenuli kako bi ispunili svoje predizborno obećanje, jer smo rekli da ćemo svoje vijećničke naknade podijeliti mladim i talentiranim osobama. Od konstituiranja Gradskog vijeća do danas Miroslav Šimić i ja skupili smo približno 10 tisuća kuna naknada, koje smo odlučili dati nadarenim studentima iz Osijeka.

Božićnicu od 500 kuna dobilo je 20 studenata, izvrsnih mladih ljudi s visokim prosjekom, zavidnim rezultatima na različitim natjecanjima i objavljenim radovima. Gledali smo na zastupljenost studenata različitih fakulteta osječkog Sveučilišta, ali među nagrađenima ima i osječkih studenata u Zagrebu i Splitu. - rekla je gradska vijećnica Margareta Krivić.

Glavni kriterij za izbor bio je prosjek ocjena, no ponekad je presudnu ulogu imalo motivacijsko pismo kao u slučaju 21. dobitnika koji je u Post Scriptumu naveo kako jako voli brdski biciklizam te, ako dobije božićnicu, potrošit će je za kupnju nove kacige. Ova iskrenost donijela mu je poklon-bon u iznosu 250 kuna za kupnju nove kacige za vožnju biciklom.

- Zahvaljujemo svim studentima i građanima Osijeka na ukazanom povjerenju jer je bilo dosta dvojbi hoće li božićnice uistinu biti podijeljene. Najavljujemo još ovakvih akcija na kojima će prednost imati studenti koji nisu dobili GOGO božićnicu. - poručili su iz GOGO-e. 

Informacije o studentima koji su dobili božićnicu i nagradu dostupne su na Facebook Fanpage Građanske opcije Grada Osijeka, te na web stranicama www.gogo.hr.Najnovije