Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Moto klub Kune, školarci i policija zajedno u akciji Stari papir za novi život


OSIJEK - Moto klub Kune u suradnji s Odjelom prevencije PU Osječko-baranjske i županijskim Crvenim križem provodi humanitarno-edukativno-ekološku akciju "Stari papir za novi život".

Cilj akcije je skupljanje starog papira u dvadesetak osnovnih škola na području Osijeka koji će se potom predati na otkup a od prikupljenog novca planiraju se kupiti dva specijalna bolnička ležaja za Kliniku za pedijatriju osječkog KBC-a. 

Papir će se odlagati u za to predviđenim kontejnerima u krugu škole a ova velika humanitarna akcija nije rezervirana isključivo za školarce. U sudjelovanje su pozvani i svi drugi zainteresirani koji žele pomoći Klinici za pedijatriju.

Datume kada će prikupljati stari papir moguće je doznati u pojedinim školama. Sve o ovoj hvale vrijednoj akciji doznajte klikom ovdje == Moto klub Kune i školarci prikupljanjem starog papira pomažu osječkoj Pedijatriji

U sklopu akcije učenicima osmih razreda održat će se predavanje na temu "Trgovanje ljudima". Djeca školske dobi nerijetko su žrtve trgovine ljudima. Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba, jer se trguje ljudskim bićima, čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Muškarci su najčešće žrtve zbog prisilnog rada, žene zbog prostitucije, a djeca zbog prosjačenja i prodaje obiteljima bez djece.

Prvo u nizu predavanja održano je u OŠ Retfala gdje su Ivan Pakšić ispred Odjela prevencije PU osječko-baranjske i Goran Latković iz Crvenog križa osmašima i njihovim nastavnicima održali su predavanje o opasnostima i posljedicama trgovine ljudima. Osmaši OŠ Retfala aktivno su se uključivali u predavanje postavljajući brojna pitanja na koja su predavači spremno odgovarali.

Inače, Moto klub Kune sekcija je motociklista Udruge ratnih veterana 3.A brigade ZNG "Kune". Ovo motociklisti već su se više navrata dokazali kao humanitarci.

Tako su u sklopu akcije "Za zdrav život malih" oličili su sve zidove Klinike za pedijatriju a u lipnju ove godine sudjelovali u humanitarnoj akciji u sklopu koje su Pedijatriji darovana dva pulsna oksimetra, 200 plahti, higijenske pakete, pelene, vlažne maramice, dječju odjeću, jastuke, poplune, šest televizora, dvd playere, glazbenu liniju, dječje igračke i drugo.Najnovije