Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Studenti 13 osječkih fakulteta pomažu djeci s poteškoćama u razvoju


Studenti trinaest osječkih fakulteta i udruga College proteklih tjedana udružili su snage kako bi pomogli djeci s invaliditetom, poteškoćama u razvoju i autizmom iz OŠ Ljudevit Gaj. 

Cilj ove hvalevrijedne humanitarne akcije bio je olakšati školovanje i pomoći u opremanju OŠ Ljudevita Gaja kako bi djeca ondje dobila bolje uvjete za razvoj i mogućnost za napredovanje.

Na svim osječkim fakultetima postavljene su kutije u koje su studenti, profesori i svi ostali zainteresirani mogli ubaciti dobrovoljni prilog. Humanitarna akcija, prigodno nazvana, "Studentska božićna bajka" završit će 19. prosinca humanitarnim koncertom u dvorani "Aula Magna" na Poljoprivrednom fakultetu.

Koncert će započeti u 17 i 30 sati a sudjelovat će dječji zbor OŠ Ljudevita Gaja, vokalni ansambl Akvarel, studenti Medicinskog fakulteta, studenti Umjetničke Akademije, Canasta bend i drugi. Koncert će uveličati dekani, prodekani, rektor, gradski čelnici, studenti a organizatori pozivaju sve koji žele pomoći u njihovim naporima da im se pridruže na koncertu. 

U humanitarnoj akciji "Studentska božićna bajka" sudjelovali su PFOS, PFO, GFOS, PTFOS, MEFOS, EFOS,E TFOS, Odjel za kemiju, Odjel za matematiku, Odjel za biologiju, Odjel za kulturologiju, Odjel za fiziku, Umjetnička Akademija i Udruga College. Najnovije