zatvori oglas

UPISI NA FAKULTETE

Na osječkom Sveučilištu bit će mjesta za 2234 brucoša

Natječaj za upis sa svim dodatnim informacijama objavit će se krajem ljeta, a moći će se vidjeti i na web stranici osječkog Sveučilišta.

OSIJEK - Osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u prvu godinu diplomskih sveučilišnih studija u nadolazećoj akademskoj godini upisat će 2234 studenta od čega 1439 redovitih, 720 izvanrednih i 21 stranog državljanina.

- To je otprilike jednaka upisna kvota kao i prošle godine, ali je sukladno programskoj orijentaciji i preporukama Ministarstva znanosti povećana kvota kod prirodnih i tehničkih znanosti, a smanjena kod društvenih i humanističkih znanosti - poručio je rektor Željko Turkalj s današnje sjednice Senata. Najveću upisnu kvotu, ipak, ima osječki Ekonomski fakultet na kojem je čak 555 mjesta za brucoše, a slijedi ga Poljoprivredni fakultet s 397 mjesta.

Natječaj za upis sa svim dodatnim informacijama objavit će se krajem ljeta, a moći će se vidjeti i na web stranici osječkog Sveučilišta. Članovi Senata prihvatili su i povećanje naknade za upis u višu godinu studija sa 100 na 130 kuna. Kako je objašnjeno, 100 kuna je za troškove dokumentacije dok će 30 kuna biti usmjereno na račun Studentskog zbora i realizaciju studentskih programa.Najnovije