Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

BESPLATNI UDŽBENICI

Besplatne udžbenike će dobiti svi osječki osnovnoškolci


OSIJEK - Više od 7 tisuća učenika osječkih osnovnih škola za novu će školsku godinu dobiti besplatne udžbenike koje će im osigurati Grad Osijek.

Za tu namjenu, odlukom koja je donesena na Gradskom vijeću, Grad Osijek će izdvojiti 6 997 963,43 kune. U provedenom postupku javne nabave najbolju je ponudu dala tvrtka Narodne novine koja se obvezala isporučiti udžbenike najkasnije do 6. rujna, a grad Osijek će po isporuci u roku od 60 dana udžbenike s radnim bilježnicama platiti isporučitelju.

Udžbenike i radne bilježnice će dobiti 7762 učenika iz 18 osječkih osnovnih škola, OŠ Vladimir Nazor Čepin - samo za učenike od 1. do 4. razreda s područja Briješća, PKC Mađara i CZOO Ivan Štark. Oštećene udžbenike, kao i one koje su nestali, roditelji će morati nadoknaditi zamjenskim udžbenicima.

Besplatni udžbenici za učenike osječkih osnovnih škola bilo je jedno od predizbornih obećanja Ivice Vrkića. Prošle godine Grad je iz proračuna izdvojio oko 560 tisuća kuna, što je bilo dovoljno samo za prvašiće.

Radio OsijekNajnovije