Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOBRI PROJEKTI

Projekt O.M.G.-a Iz doma na svoje ima nastavak


OSIJEK - Otvorena medijska grupacija - O.M.G. je udruga sa sjedištem u Zagrebu. Čine ju mladi koji su odlučili svoje stručno znanje i iskustvo upotrijebiti u svrhu promicanja ljudskih prava i jednakosti. Osječanima su se predstavili u svibnju 2012. godine pojektom "Iz doma na svoje". Svrha tog projekta je osposobljavanje mladih iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi da postanu konkurentni na tržištu rada i aktivno sudjeluju u potrazi za poslom.

Ovih dana, točnije 12.prosinca 2014. godine, u Zagrebu O.M.G. organizira prezentaciju Fonda za vozačke dozvole i radionicu za osposobljavanje za turističkog vodiča za mlade iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Svi dobro znamo da danas pri zapošljavanju, uz stučnu osposobljenost, posjedovanje vozačke dozvole se podrazumjeva. Ideja osnivanja fond za vozačke dozvole iz čijih sredstava bi se, po punoljetnosti, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućilo polaganje vozačkog ispita, svakako je hvale vrijedna.

Više o dosadašnjem radu O.M.G.-a te o planiranim aktivnostima u budućnosti možete pogledati na službenoj stranici www.omg.hrNajnovije