Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

EKOPROJEKT VRBE

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek za ekoprojek Vrba u našim glavama i nogama osvojila drugu nagradu


OSIJEK- Na zajedničkom natječaju INE i Novog lista, koji se organizira već petu godinu, Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek za ekoprojek Vrba u našim glavama i nogama osvojila je drugu nagradu. Cilj natječaja je jačanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša i poticanja učenika osnovnih i srednjih škola na aktivno uključivanje u ekološke projekte od koristi za njihovu lokalnu zajednicu.

U ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je čak 38 osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova iz cijele Hrvatske s mnoštvom zanimljivih i korisnih ideja i prijedloga. Uz pohvale svim dostavljenim projektima i školama sudionicima, komisija je nagradila ukupno sedam škola, dok su jedna škola i jedan učenički dom dobili posebne pohvale za svoje projekte.

Sudionici natječaja su učenici 1.c  razreda Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek. Uz stručno vodstvo mr. sc. Jasenke Vizentaner te svesrdnu podršku ravnatelja Rudija Lukačevića, prof. i Irene Ostrički Gerber, mag.bibl. et mag. educ. philol. croat. na natječaj su poslali svoj istraživački rad o vrbama, autohtonim vrstama koje se nalaze u okolici Osijeka, njihovom staništu, primjeni u cvjećarstvu i starim obrtima.

Dio istraživanja odradit će na školskom poligonu, gdje su za sada posađene dvije vrste vrba: bijela vrba i pekinška vrba te kultivar 'Hakuro Nishiki' japanske vrbe.

Učenicima cvjećarima 1. razreda i njihovim mentorima upućujemo čestitke za postignuti rezultat.           

 Najnovije