zatvori oglas

INFO DAN ZA ŠKOLE

Održan 1. Info dan za škole


OSIJEK - U Osječko-baranjskoj županiji je jučer, 29. siječnja 2015. godine od 10:00 do 13:30 sati održan INFO DAN ZA ŠKOLE u okviru projekta  „Učimo zajedno“ – osiguravanje pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u osnovnoškolskim ustanovama Osječko-baranjske županije.
 
Projekt osigurava pomoćnike za 61 dijete s teškoćama u osnovnim školama na području naše županije i u cijelosti je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, ukupno 3.103.340,00 kn. Na INFO DANU ZA ŠKOLE  je bilo više od 120 sudionika, sudjelovali pedagozi,  psiholozi, defektolozi i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji se u svom svakodnevnom radu susreću s djecom s poteškoćama.

Info dan je otvorio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, nakon čega je mr.sc.Dorotea Telarović, savjetnica za školstvo, predstavila projekt „Učimo zajedno“, ciljeva i aktivnosti prijavitelja i partnera koje se provode u okviru projekta. Sudionicima je zanimljivo bilo predavanje doc.dr.sc.Tene Velki s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti na temu „Djeca s teškoćama u razvoju i njihova prava“ gdje je dan osvrt i na Nacrt prijedloga Pravilnika o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju.

Nakon što su predstavnici udruga partnera (Udruga djece i mladih s poteškoćama „Zvono“ iz Belišća, Udruge osoba s invaliditetom Našice i Udruge osoba s mentalnom retardacijom Đakovo) i škola koje sudjeluju u projektu podijeli s nazočnima svoja iskustva, info dan je završen s dodjelom potvrda za osposobljavanje za pomoćnika učenicima s  teškoćama koje je provelo Pučko otvoreno učilište „Poetika“ iz Osijeka. Ravnateljica učilišta gđa. Eržebet Tomić i pročelnica Upravnog odijela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije gđa. Snježana Staščik čestitale su pomoćnicima na uspješnom osposobljavanju.Najnovije