Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

XIV. TJEDAN MOZGA

Komunicirajmo da bi se povezali


OSIJEK - Sve je spremno za nadolazeći, već naveliko prepoznati Tjedan mozga! Studentska sekcija za neuroznanost Osijek (SenzOs) srdačno Vas poziva na XIV. Tjedan mozga u Osijeku!

U trajanju od 16. do 22.ožujka 2015, ovogodišnji Tjedan mozga nastao je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za biologiju Sveučilišta u Osijeku, a uz podršku Hrvatskog instituta za istraživanje mozga (HIIM) i Hrvatskog društva za neuroznanost (HDN).

Riječ je o  dijelu velike inicijative organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama mozga, kao i popularizaciju neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj 14. godinu zaredom u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Zadnjih godina Tjedan mozga u EU koordinira i krovna udruga FENS (Federation of European Neuroscience Societies).

U obilježavanju Tjedna mozga sudjeluju Medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i udruge okupljene u Hrvatskom vijeću za mozak te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove.  Svih ovih godina cilj im je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Ove godine posebno će biti obrađene sljedeće teme:
            1. Mozak i komunikacija
            2. Uloga i položaj neuroznanosti u društvu
            3. Moždani udar

Naziv osječkog projekta je 'Komunicirajmo da bi se povezali'. On će već tradicionalno biti organiziran u predavanja i radionice. Teme će se obraditi interdisciplinarno i integrirano, od molekularne do sistemske razine, od organizacije mozga do socijalnih interakcija. Projekti upoznavanja javnosti obuhvaćaju sve uzraste i razine školske spreme, od rane školske dobi do sveučilišta.

Informacije o predavanjima, radionicama i raspored možete pronaći na: http://www.mefos.unios.hr/index.php/hr/home/novosti/669-tjedan-mozga Tjedan mozga izvanredna je prilika da na zabavan i interaktivan način saznamo na koji su način svakodnevne aktivnosti, o kojima često i ne razmišljamo i koje obavljamo automatski, povezane s našim mozgom. Svi uzrasti su dobrodošli i organizatori se raduju predstojećem druženju!
 

raspored (.pdf)

predavanja opis (.pdf)

radionice opis (.pdf)

Srdačan pozdrav,
Studentska sekcija za neuroznanost Osijek
Najnovije