Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OBRAZOVANJE

Večer matematike u Osijeku: Igrom do znanja


OSIJEK - Matematika nije bauk i ima svoju zabavnu stranu! Pokazali su to u Osnovnoj školi Višnjevac na Večeri matematike na kojoj su se kroz mnoštvo igara nadmetali i na interaktivnim radionicama učili učenici od 1. do 8. razreda.

Večer matematike je manifestacija nastala u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, strukovne udruge matematičara, koja za cilj ima popularizirati matematiku u društvu te ukazati na njezinu primjenjivost u svakodnevnom životu. Ove godine se održala po treći puta na razini države u brojnim  vrtićima, školama i ostalim obrazovnim ustanovama.

Preporuka HMD-a je da u vrtićima i osnovnim školama djeca sudjeluju zajedno sa svojim roditeljima. Dokazano je kako pomoć roditelja u pojašnjavanju obrazovnih zadataka pozitivno utječe na dječja postignuća, a upravo ovakva druženja pomažu jednima i drugima da razumiju međusobne potrebe i izazove. Tangrami i ukazivanje na veze s biologijom, zemljopisom, od origamija do šaha, kroz igru se podsjećalo na opipljivu primjenu različitih znanja u stvarnom životu.

„Matematičke probleme svakodnevno uspješno rješavamo, nesvjesni vlastita talenta. Kroz rad se trudimo stvoriti pozitivan stav prema matematici i približiti je učenicima. Zahvaljujemo se svim učenicima i  njihovim roditeljima koji su svojim prisustvom pridonijeli da nam Večer matematike protekne u ugodnoj atmosferi i veselom druženju. Posebno nas veseli uzlazni trend jer je ove godine sudjelovalo ukupno 154 učenika, roditelja i učitelja naše škole.“, izjavila Blanka Lendić, profesorica matematike u OŠ Višnjevac.

Tekst i foto: Goran Orlić/OŠ VišnjevacNajnovije