zatvori oglas

DOKKICA

Mala škola matematike Pitagora


OSIJEK - Dječja osječka kreativna kućica pokreće malu školu matematike za učenike 3. i 4. razreda i to: za darovitu djecu, djecu koja postižu dobre rezultate iz matematike te pokazuju poseban interes prema matematičkim sadržajima.

Program se sastoji od interaktivnih radionica u kojima će djeca uz primjenu metoda igre, praktičnih radova, demonstracije, a kroz iskustveno i istraživačko učenje razviti dodatne matematičke potencijale te razviti vještine za primjenu stečenih matematičkih znanja u svakodnevnom životu.

Razlog pokretanja programa: Istraživanja pokazuju da većina djece koja pohađaju školu ne vole matematiku. Nezainteresirana su za učenje matematike i smatraju da je to dosadan predmet. Ovo je čest slučaj i kod djece koja postižu dobre rezultate iz matematike. Uz nezainteresiranost jednako važan problem je i nemogućnost primjene matematičkih sadržaja u svakodnevnim situacijama. Ponekad djeca znaju riješiti zadatke do razine automatizacije, ali ih ne znaju primijeniti kada je to potrebno. To pokazuju i međunarodna istraživanja TIMS i PISA u kojima djeca iz Republike Hrvatske postižu ispodprosječne rezultate u matematičkoj pismenosti. Program je namijenjen djeci koja pokazuju interes i postižu dobre rezultate u matematici kao dodatni program koji će im pomoći u stjecanju dodatnih matematičkih vještina odnosno razvoju njihovih matematičkih potencijala.

Teme: mozgalice, skupovi, procjenjivanje, problemski zadaci, oblici i prostor, matematička umjetnost, vjerojatnost, statistika, kombinatorika, mjerenje, novac, razlomci, zadaci s natjecanja. Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od jednog sata; ponedjeljkom od 10.00 – 11.00 sati te petkom od 17.00 – 18.00 sati. Provedba radionica prilagođena je smjenskom pohađanju nastave (jedan tjedan dopodne, jedan popodne). Program će trajati tri mjeseca; od travnja do lipnja, a početak programa je 4. travnja.

Mjesečna članarina iznosi 60 kn, a broj mjesta je ograničen. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.edu. Prijave traju do 31. ožujka i to na broj telefona 782 454 ili e-mail: udruga.dokkica@gmail.com. U prijavi potrebno navesti ime i prezime djeteta, razred i školu, ime roditelja te kontakt telefon.

Izvor: DOKKICA

 Najnovije