zatvori oglas

ŠPUDOS

Izložba - Netrpeljivost na pubertetski način


OSIJEK - Petnaestu godinu za redom Medicinski fakultet u Osijeku obilježava svjetsku manifestaciju poznatu kao Tjedan mozga, a po četrnaesti put za redom čini to u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, jedinom školom u svijetu koja sudjeluje u ovome projektu.

Ovogodišnja tema nosi naziv „Neurobiologija netrpeljivosti“, a mladi dizajneri osječke škole su imali zadatak vizualizirati i likovno predstaviti pojam netrpeljivosti. Kao i svake godine, interes za sudjelovanje bio je velik. Ukupno je sudjelovalo 106 učenika pod mentorstvom 15 profesora Škole. Komisija za ocjenjivanje učeničkih radova sastojala se od članova: Lana Skender (Umjetnička akademija u Osijeku), Marko Živković (Umjetnička akademija u Osijeku) i Marko Šošić (Učiteljski fakultet u Osijeku).

Komisija je ocijenila ukupno 100 učeničkih radova, a ovogodišnji osvajači prva tri mjesta su:
1. mjesto: Slavko Petek, 2.b (mentor: Tihomir Taborski)
2. mjesto: Marijana Perlić, 2.b (mentor: Tihomir Taborski)
3. mjesto: Marija Herman, 4.a (mentor: Goranka Golubović)

Komisija je odabrala 72 rada koja će biti izložena na tradicionalnoj izložbi Tjedna mozga koja će se otvoriti u ponedjeljak, 14. ožujka 2016. godine u Galeriji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek s početkom u 13 sati. Uz odabrane radove Škola je odlučila izložiti i preostale učeničke radove koji će biti označeni brojevima i među kojima će publika moći odabrati najbolji rad.

Posjetite nas 14. ožujka u 13 sati na otvorenju izložbe koja ove godine nosi naziv „Netrpeljivost na pubertetski način“ i saznajte kako netrpeljivost interpretiraju mladi dizjaneri i likovnjaci osječke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Tekst: Mirjana Ponton, prof.
           Tihomir Taborski, prof.Najnovije