zatvori oglas

SOLIDARNOST

Ne želim biti kap, želim biti slap!


OSIJEK - U Osijeku će se od 14.do 16. travnja održati treći, završni susret učenika osječke III.gimnazije, Waldorfske škole iz mađarskoga Szegeda i Srednje škole iz Slovenske Bistrice u okviru projekta na temu solidarnosti .

Pod vodstvom profesorica Đurđice Kolarić-Vukotić, Lidije Neznanović i knjižničarke Sanje Galić, učenici su svoj  projekt nazvali Ne želim biti kap, želim biti slap! , te su se cijelu ovu školsku godinu bavili manjim i većim djelima solidarnosti, svatko za sebe u svojoj okolini, a na međunarodnim susretima zajednički, ovisno o specifičnostima sredine. Tako su se u prosincu uputili u prigradsko naselje Szegeda i odnijeli poklone te nastupili pred malim Romima. U veljači su se ponovno našli u Sloveniji, pohodili mjesni Dom umirovljenika, zabavili ih nastupom na hrvatskom, slovenskom i mađarskom jeziku a potom igrali društvene igre.

Tekst: Đ. Kolarić-Vukotić, prof

Bogat i sadržajan program spreman je i za osječki vikend, kada će se slovenski i mađarski učenici sa svojim osječkim domaćinima gimnazijalcima družiti sa učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, oslikavati majice, posjetiti osječki Azil za pse udruge Pobjede, a nakon obilaska grada kojega su pripremili sami učenici, za rastanak će uživati u pikniku na lijevoj obali Drave.Najnovije