Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Roditelji - dijete - škola


OSIJEK – Dječja osječka kreativna kućica u povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, a u sklopu programa „DOKKICA - moja podrška“ koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, organizira besplatnu podršku roditeljima koji prvi puta upisuju dijete u školu i to kroz interaktivno predavanje „Roditelji - dijete - škola“. Predavanje će se održati u petak, 13. svibnja u Dokkici od 17 do 19 sati na Sjenjaku 133 (prostor mjesne zajednice Gradske četvrti Novi grad u robnoj kući).

Dokkica više od 5 godina provodi program podrške u učenju za učenike osnovnih škola grada Osijeka. U radu s djecom pratili smo i analizirali poteškoće djece vezane uz učenje i svladavanje obrazovnih postignuća. Uzimajući u obzir individualne karakteristike svakoga djeteta, ali i obiteljske prilike koje imaju snažan utjecaj na djetetova školska postignuća kao i razvoj općenito, utvrdili smo određene uzroke koji dovode do lošijeg školskog uspjeha, ali i do nekih drugih poteškoća s kojim se djeca i roditelji susreću u obrazovnom sustavu.

Polazak u prvi razred osnovne škole velik je događaj za roditelje i dijete. To je velik korak na putu prema zrelosti, korak u kojem se dijete mora prilagoditi novim pravilima ponašanja: iz okrilja roditeljskog doma dolazi u učionicu. Također, polazak u školu predstavlja provjeru djetetovih socio-emocionalnih, intelektualnih, psihomotoričkih i sličnih sposobnosti.

Cilj ovog interaktivnog predavanja je pružiti podršku roditeljima čija djeca iduće školske godine kreću u prvi razred te upoznavanje roditelja s izazovima i očekivanjima vezanima uz polazak djeteta u školu. Roditelji će također imati priliku postavljati pitanja o izazovima koje pred njih pruža djetetov polazak u školu.

Neke od tema koje će obuhvatiti predavanje su:
- Fizički, psihomotorni, intelektualni i socio-emocionalni razvoj djece te kako ga poticati
- Uspješno savladavanje dužeg odvajanja djece od roditelja
- Kako se prilagoditi na novu okolinu i nova pravila
- Zašto je važno imati pozitivan stav prema školi
- Kako sudjelovati u školskom životu djeteta
- Kako ostvariti dobru suradnju s učiteljem/icom

Informacije i prijave na 782 454, udruga.dokkica@gmail.com i 091 1565 922.

Izvor: DOKKICA

 Najnovije