zatvori oglas

KULTAKT

Ljetna škola kulture za mališane


OSIJEK - Muzej Slavonije u partnerstvu s organizatorom akcije "Ljetna škola kulture" udrugom KultAkt organizira prvu radionicu "Doktori za baštinu" pod nazivom "Budi kao profesor Vjeko", a sadržajem je prikladna za mališane uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Radionica u trajanju do 90 minuta održat će se u atriju zgrade Glavne straže s početkom u 10.00 sati u subotu 4. lipnja 2016. Obvezno je dovesti dijete na vrijeme. Sadržaj radionice je usmjeren k otkrivanju ulomaka arheoloških predmeta zakopanih u slojevima zemlje, te obradi materijala onako "kako to rade arheolozi", nakon čega slijedi pripremanje i otvorenje izložbe za roditelje, bake i djedove te prijatelje mališana.

Cilj radionice je potaknuti djetetovu znatiželju, upoznati ga sa značenjem kulturne baštine, ali i zadaćom muzejskih djelatnika te Muzeja uopće. Ovim pristupom dijete razvija finu motoriku prilikom pažljivog rukovanja s arheološkim predmetima, razvija svijest o kulturnim vrednotama i društvenim zajednicama koje su živjele prije našeg doba, kreira osobnu interpretaciju predmeta. Voditeljica radionice je muzejska pedagoginja Jesenka Ricl, diplomantica Odjela za restauriranje i konzerviranje umjetnina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izvor: Muzej SlavonijeNajnovije