Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OBRAZOVANJE

Besplatna informatička edukacija


OSIJEK - Pučko otvoreno učilište Obris u Osijeku upisuje polaznike na besplatnu informatičku edukaciju.

Web programer ili Voditelj ICT projekta dva su nova zanimanja za koje ćete se moći educirati u sklopu projekta Moja ICT karijera. Ovaj je projekt financiran sredstvima Europske unije i potpuno je besplatan za polaznike. Projekt provode Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege i osječka informatička tvrtka Gauss Development s ciljem stvaranja  konkurentnog program obrazovanja prema potrebama ICT tvrtki. Edukacija će se provesti za dvije pilot skupine od 15 polaznika na svakom programu. Održat će se u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Obris u Osijeku, Vrt Jagode Truhelke 3.

Polaznici će ipak morati zadovoljiti određene uvjete.
Tako se na program usavršavanja za poslove Voditelja/ice ICT projekata može upisati polaznik koji ima višu stručnu spremu računalnog ili informatičkog usmjerenja ili pak višu stručnu spremu elektrotehničkog, energetskog, telekomunikacijskog, strojarskog ili grafičkog usmjerenja. U program usavršavanja za poslove programera Web aplikacija može se upisati polaznik koji ima završenu odgovarajuću srednju školu računalnog, tehničkog, telekomunikacijskog ili grafičkog usmjerenja, gimnaziju prirodoslovno-matematičkog smjera.

Programi će se održavati kroz redovnu nastavu koju će upotpuniti sustav učenja na daljinu (e-learning), putem kojega će polaznici raditi samostalno i uz mentorstvo predavača.Projekt započinje u rujnu, a trajanje oba programa je 150 sati.

Svoje prijave (CV i motivacijsko pismo) možete slati na mail adresu mojaictkarijera@gmail.com.

Izvor: POU ObrisNajnovije