Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PRONI CENTAR

Početak provedbe projekta Moj način


OSIJEK - PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s Graditeljsko-geodetskom školom iz Osijeka te udrugom „Atelier Artist“, započeo je s provedbom projekta “Moj način”.  

Projekt je namijenjen mladim ljudima, od 15 do 30 godina, učenicima srednjih škola, studentima te mladima izvan sustava obrazovanja, na području grada Osijeka.  

Cilj projekta je osnažiti i osposobiti mlade za aktivno sudjelovanje u kulturnom stvaralaštvu, odnosno potaknuti i omogućiti izražavanje mladih kroz različite kreativne sadržaje i metode, doprinijeti razvoju vještina komuniciranja kod mladih ljudi i na kraju informirati mlade i širu javnost o rezultatima navedenoga.

Projektne aktivnosti trajat će ukupno 4 mjeseca (od 1. rujna do 31. prosinca 2016. godine), a obuhvaćaju uvodnu radionicu, Umjetničke radionice (kreativnog pisanja, pokreta i drame, filma i fotografije), te javni događaj “Moj način”.

Svi mladi koji će sudjelovati (njih ukupno 15), kroz kontinuirani rad s voditeljima radionica, proći će sve kreativne sadržaje u programu, a konkretne rezultate svog rada predstavit će u obliku kazališne predstave/performansa/scenskih slika, filma i izložbe fotografije na završnom javnom događaju. Projektne aktivnosti provodit će se u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Osijek, dok će se planirani javni događaj dešavati u prostoru Kina „Urania“, koje može primiti veći broj posjetitelja.

Projekt svojim ključnim aktivnostima potiče mlade ljude na sudjelovanje u dodatnim sadržajima s ciljem povećanja njihove angažiranosti u kulturi i kulturnom stvaralaštvu, pritome ne izostavljajući potporu njihovom osobnom razvoju. Formalno obrazovanje u kojem najveći dio mladih sudjeluje, ne nudi sve mogućnosti za njihov osobni razvoj, te smatramo kako ćemo kroz ovaj projekt doprinijeti njihovom osnaživanju i jačanju novih vještina.

Izvor: PRONI Centar

 Najnovije