Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RADIONICA

Zimska škola Graditelji snova


OSIJEK - Kako graditi mostove od špageta, slikati, šiti, plesati, fotografirati, glumiti... izrađivati gigantske origamije ili se igrati pravih malih fizičara - sve to mogu djeca i mladi od 6 do 18 godina (na)učiti ili usavršiti na Zimskoj kreativnoj radionici Graditelji, koja će se po prvi puta održati od 9. do 11. siječnja 2017., u prostoru Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku.

Polaznici će moći odabrati jednu od 11 radionica, a dob polaznika ovisi o radionici. Organizatori su škola domaćin i Građevinski fakultet.

- Sve radionice potiču stvaralački rad kod djece te polaznici ujedno stječu različite praktične vještine - navodi koordinatorica, Stela Macakanja-Baćić, prof. hrvatskog jezika i književnosti. Voditelji radionica su djelatnici škole, inženjeri, arhitekti i bivši učenici, sada studenti, te članovi udruge Atelier artist, koji vode glumačku i filmsku radionicu.

U tri će dana polaznici, uz stručno vodstvo, sami dolaziti do spoznaja, od ideje do realizacije. Sve radionice rade na zajedničku temu, a tema su - snovi. Posljednji će dan škola biti otvorena za javnost i moći će se pogledati uratci polaznika radionica, Graditelja snova. Za vrijeme trajanja Zimske kreativne škole svim su polaznicima osigurani: materijal za rad, alat, pomagala, stručno vodstvo mentora, besplatan gradski prijevoz i topli obrok. Kotizacija je 30 kuna.

Prijave za radionice su do 15. prosinca, a sve se potrebne informacije i prijavnice nalaze na web stranici Zimske kreativne škole www.zimskakreativnaskola.com.

FB event: https://www.facebook.com/events/176921016105388/

Izvor: Nasrcisa Vekić / Glas SlavonijeNajnovije